Zeefdruk  is een druktechniek die gebruikt wordt voor meerdere grafische doeleinden, zoals textiel bedrukking
Het principe van de zeefdruk techniek is doordruk. Een stuk fijn gaas van zijde, polyester of staal wordt over een raamwerk gespannen. Het zeefdruk raam wordt vervolgens voorzien van een lichtgevoelige laag die door middel van een positief film belicht wordt. De op het positief aanwezige donkere vlakken worden bij het ontwikkelen weg gewassen zodat doorlatende plekken op het zeefdruk raam ontstaan, waar de inkt doorheen gedrukt wordt.
 
Men brengt de inkt op het raam aan en smeert deze met behulp van een rakel uit, waardoor de vorm van de sjabloon op het te bedrukken textiel wordt afgedrukt. Deze techniek kan herhaald worden met verschillende kleuren en vormen die naast elkaar of over elkaar worden gedrukt. Het principe is vrij eenvoudig maar doordat zeefdruk inzetbaar is op alle gebieden waar iets te bedrukken valt wordt het ingewikkelder. Ieder materiaal heeft verschillende eigenschappen en voor verschillende materialen heeft men verschillende soorten inkt nodig. Kennis en ervaring zijn hierin onze kernwoorden.
 
Bij ons kunt u terecht voor het zeefdrukken van diverse textiel items zoals t-shirts, jassen, broeken, truien enz.
Heeft u andere items die u bedrukt wilt hebben schroom niet en vraag ons om advies. Wij staan voor u klaar.

Product added to wishlist
Product added to compare.

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat ermee instemt.